Lamborghini Veneno: Zvuk aždaje

veneno

Ukljucite zvucnike, pojacajte ih. Nebo se otvorilo, zemlja nestaje pod našim stopalima dok svi vulkani istovremeno izbaciju lavu. Lambroghini Veneno zvuci kao da je poceo smak sveta.


U citavoj istoriji automobilizma teško je pronaci model koji izgleda zlokobnije od Lamborghinijevog hiperautomobila Veneno. Kada odgledate snimak, bicete sigurni da zvuk motora i izduvnog sistema nisu ništa manje zastrašujuci.


Lamborginijev model, kojim ce fabrika obeležiti pola veka postojanja, nazvan je Veneno, što na španskom znaci "otrov".


Veneo ce pod haubom imati poznati 6.5 litarski atmosferski V12 motor, koji je za potrebe ovog jedinstevnog modela pojacan sa 700 na 750 ks. "Otrov" ce se na asfalt prenositi sedmostepenim robotizovanim manuelnim menjacem. Maksimalna brzina bice 355 km/h, a ubrzanje od 0 do 100 km/h odigrava se za 2,8 s. Cena ovog automobila iznosi oko 3 miliona evra i postojace ukupno 3 primerka. Nije iznenadenje da su svi su vec našli svoje vlasnike.


Ove godine predstavljena su još dva hiperautomobila - Ferrari LaFerrari i McLaren P1. Pitanje je da li ce Lambroghini moci da ponudi ekstremne vozne karakteristike na nivou ovih hibrida ili ce pored njih biti pozer sa zastrašujucim zvukom motora?