Izbacuju radio i CD plejere iz automobila

cd

Sa „kasetašima“ sada u davnoj istoriji, automobilski proizvodaci nastoje da nacine sledeci korak i pošalju u muzeje i radio i CD plejere.

 

To nece biti spontana promena, ali automobilski proizvodaci pokušavaju da nacine instalirane radio CD plejere zastarelim pod naletom inteligentnih infotainment sistema koji se brzo šire enterijerima automobila poslednjih dana.

 

„AM i FM kao mehanizam isporuke nece više biti najvažniji u automobilima. Do 2020. godine, uveren sam da ce mnogi kupci konzumirati radio sadržaje putevima koji nisu vezani za „zemaljska emitovanja““, izjavio je Thilo Koslowski, potpredsednik tehnološko-istraživacke firme Gartner Inc.

 

To ne znaci da radio stanice izlaze iz mode, vec da ce slušaoci do njih dolaziti na drugaciji nacin nego sada, odnosno povezujuci se putem smartphone uredaja na interner ili cak citavim infotainment sistemom. Takode, vec sada je uobicajeno da možete puštati muziku sa svog telefona putem kabla ili bluetooth konekcije.

 

Integracije i raznovrsnost su kljuc buducnosti. Ford i Lincoln su svoje automobile vec opremili MyFord Touch integrisanim interfejsom a GM nastoji da uskoro svoje modele opremi visoko-protocnom 4G mobilnom internet konekcijom.

 

Mercedes Citan osvojio samo tri zvezdice na NCAP testu

citan

Broj osvojenih zvezdica na NCAP testu zavisi od broja poena koje jedan model osvoji tokom kompleksnog procesa testiranja, u koje ne spada samo sudar sa deformišucom preprekom.

 

Tako je ovog puta CItan najviše poena izgubio zbog dizajna poklopca motora i prednjeg branika, koji ne pružaju maksimalnu zaštitu pešacima. CItan je izgubio poene i zbog tvrde strukture centralne konzole koja, prilikom sudara, može doprineti ozbiljnijim povredama putnika na prednjim sedištima jer vazdušni jastuci nisu u stanju da pruže dovoljnu zaštitu.

 

Kritike se na zaustavljaju na ovim elementima jer je tokom testa utvrdeno da prilikom sudara postoji povecana mogucnost povreda putnika u predelu grudnog koša. Otvor koji je nastao izmedu B stuba i bocnih kliznih vrata posle testa bocnog sudara povecava šanse za povrede ekstremiteta putnika na zadnjoj klupi. Citanu su oduzeti poeni zbog izostanka opcije iskljucivanja suvozacevog vazdušnog jastuka, zbog cega nije bezbedno prevoženje dece u decjim sedištima na prednjem sedištu.

 

Kriterijumi EuroNcap testa nedavno su pooštreni tako da niže ocene nekih modela ne bi trebalo da nas iznenaduju. Jedne od prvih "žrtava" novog sistema bodovanja bila je trojka C1, 107 i Aygo koji su prilikom poslednjeg redizajna izgubili jednu zvezdicu (sada imaju tri).

 

 

Mazda nakon pet godina ostvarila profit

mazda

Nakon pet godina poslovanja sa gubicima, Mazda je u fiskalnoj 2012. po prvi put ostvarila profit. Iako japanski proizvodac to nije saopštio, veruje se da najviše zasluga za dobre tržišne rezultate pripada Mazdi CX-5.

 

Mazda je saopštila da je u fiskalnoj 2012. godini, koja se završila krajem marta 2013, ostvarila neto profit od 364,3 miliona dolara (oko 279,6 miliona evra). Poredenja radi, japanska kompanija je u prethodnoj fiskalnoj godini, zakljucno sa martom 2012, zabeležila gubitak od cak 1,14 milijardi dolara (oko 0,87 milijardi evra).

 

Kako je Veyron GS Vitesse postao najbrži kabriolet?

veyroncabrio

Pocetkom aprila, Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse postao je i zvanicno najbrži serijski automobil sa otvorenim krovom na svetu. Pogledajte video snimak postavljanja rekorda.

 

Rekordna brzina od 408,84 km/h zabeležena je na Volkswagenovoj test stazi Ehra-Lessien u Nemackoj, a automobilom je upravljao kineski vozac Anthony Liu:

 

Inace, obaranje ovog rekorda proteklo je u senci odluke Ginisove knjiga svetskih rekorda da oduzme titulu najbržeg serijskog automobila na svetu modelu Veyron Super Sport. Odluka je obrazložena time da je Veyron rekordni rezultat od 431.072 km/h postigao bez limitera brzine, koji je kasnije iz bezbednosnih razloga postavljen na sve primerke koji su se našli u prodaji.

 

Medutim, u Ginisovoj knjizi rekorda su se u meduvremenu ponovo predomislili i vratili Veyron Super Sport na tron najbržeg na svetu. Tako sada dva Bugattijeva modela, Veyron kupe i kabriolet, drže dva svetska brzinska rekorda u kategorijama serijskih automobila.

 

 

AMG rekao "ne" dizel motorima

amg

amg

Šef Mercedsovog AMG odeljenja, Ola Källenius, potvrdio je da ce uprkos sve strožim ekološkim normama modeli sa AMG oznakom zadržati u ponudi V12 motore, bar još 5-6 godina. Kao jedno od rešenja za smanjenje štetnih emisija kod Mercedesovih sportskih automobila u buducnosti, Källenius vidi upotrebu hibridnog pogona, dok odbacuje mogucnost ugradnje dizel motora.

 

Mercedesovo AMG odeljenje poznato je izmedu ostalog i po svojim mocnim V12 motorima. Medutim, kao i neki drugi proizvodaci ove vrste pogonskih jedinica, i AMG se suocava sa sve restriktvinijom zakonskom regulativom, kada je rec o emisijama koje su štetne po životnu okolinu.

 

Stoga se mnogi pitaju, koliko je blizu trenutak kada ce Mercedes morati da izbaci dvanastocilindricne agregate iz AMG modela i zameni ih sa nekim ekološki prihvatljivijim? Prema recima predsednika AMG odeljenja, buducnost V12 motora osigurana je u sledecih pet do šest godina, nakon cega bi ovakvi agregati morali biti zamenjeni "zelenijim" pogonskim sistemima.

 

Zamenu bi prema Källeniusu mogla da predstavlja hibirdna tehnologija. "Hibridni pogonski sistemi su buducnost auto-industrije, cak i kada je rec o sportskim automobilima", rekao je Källenius u razgovoru za Edmunds. "Pocecemo da ugradujemo hibridne motore onda kada procenimo da je tržište spremno za njih", objašnjava on.

 

Još jedan od razloga zašto hibridni pogonski sistemi za sada nisu interesantni za AMG jeste i njihova prevelika težina, odnosno problem dodatne mase pogonskih baterija. Na kraju, Källenius je odbacio mogucnost da ce AMG u svoje automobile ugradivati turbo-dizel motore.

 

"Nikad ne treba reci 'nikad' za bilo koju opciju u automobilskoj industriji, pa ni za dizel agregate, ali ne vidim u kojim okolnostima bi AMG mogao da upotrebi dizel tehnologiju u svojim modelima." "Ono po cemu turbo-dizel motori ne mogu da konkurišu benzincima sa direktnim ubrizgavanjem, je agresivnost, isporuka ciste snage i zvuk", zakljucio je Ola Källenius.

Skuplje saobraćajne i vozačke dozvole

vozacka

Od subote, 13. aprila, važice nove, više cene registracije vozila i izdavanja vozacke dozvole, saopštio je MUP Srbije.

 

Nova naknada za izdavanje vozacke dozvole iznosi 876 dinara, a saobracajne dozvole 1.314 dinara.

 

Ove cene predvidene su Uredbom o izmenama Uredbe o visini naknada za usluge koje pruža MUP Srbije ("Službeni glasnik" od 5. aprila), a taj propis stupa na snagu u subotu, 13. aprila.

 

Veneno proglašen najružnijim automobilom

veneno1

veneno1

Limitirani Lamborghinijev model Veneno, vredan 3,6 miliona evra, proglašen je najružnijim automobilom svih vremena, odmah nakon svog debija na nedavnom Salonu automobila u Ženevi.

 

Napravljena su samo tri primerka ovog automobila, a vec su ih razgrabili bogati kupci koji vole radikalni dizajn.

 

Ipak, Veneno definitivno nije za svaciji ukus. Automobil koji razvija vrtoglavih 355 km/h, popularna automobilisticka web-stranica Edmunds proglasila je najružnijim svetskim automobilom.

 

"Svaki kliše o super automobilima i svaka loša ideja koju je Lamborghini imao nagurane su u ovaj precenjeni automobil. To je najgora stvar koja je došla iz Italije, još od fašizma. Srecom, napravljena su samo tri, što je opet višak", piše na stranici.

 

Listu prvih pet najružnijih svetskih automobila svih vremena cine još i Lincoln Versailles iz 1977., Acura ZDX iz 2010., Cadillac Deville iz 1985. i Pontiac Aztek iz 2001. godine.

Nema više naredbi u Red Bulu!

red

Celnici Red Bula odlucili su da ukinu timske naredbe posle skandala koji je izbio nakon što je Mark Veber morao da pusti Sebastijana Fetela na poslednjoj trci. Najpametnija moguca odluka koju su mogli da donesu u ovom trenutku.

 

Da vas podsetimo, Fetel je tražio od ekipe da ga Veber pusti kako bi pobedio, a Australijanac ga je na kraju trke castio srednjim prstom, a zatim je na podijumu bilo kao na sahrani… Sve to je rezultiralo ovakvom odlukom Red Bula, a videcemo da li ce je ispoštovati do kraja sezone i da li ce i ostali timovi u F1 krenuti njihovim stopama.

 

19. maja DRIFT RACE u Čačku

drift

Na oduševljenje svih posetilaca i zaljubljenika u ovaj sport i nakon mnogobrojnih emailova upucenih ATC klubu, DRIFT RACE ce biti organizovan u nedelju 19. maja, u srcu Srbije, gradu Cacku (staza "AUTOPREVOZ CACAK").

 

Pored najboljih srpskih driftera, atmosferu ce upotpuniti i:

 

- styling izložba
- moto performansi
- sexy car wash
- LIVE DJDrift race Srbija - Cacak
- atraktivne hostese

 

Spremite se. Uskoro stiže adrenalinska vožnja kakvu ste dugo cekali! Ovo je prva trka 2013. u sezoni Serbian Drift Championship-a:

 


1. 19. maj - Cacak
2. 06-07. jul - Novi Sad
3. 03-04. avgust - Vršac
4. 07-08. septembar (lokacija u pregovorima)

Porsche: "Sedam modela je dovoljno"

porse

Šef Porschea, Matthias Müller, izjavio je da je njegov cilj da taj proizvodac u svojoj gami ima sedam modela.

 

"S obzirom da u današnje vreme životni ciklus jedne generacije automobila iznosi oko sedam godina, idealno bi bilo da imamo i toliki broj modela", rekao je Muller u razgovoru za Auto Motor und Sport.

 

"To bi nam omogucilo da svake godine predstavljamo novu generaciju jendog od tih sedam modela", objašnjava Muller svoju zamisao.

 

Prema njegovim recima šesti model u aktuelnoj gami mogao bi da bude sportski automobil pozicioniran izmedu Porschea 911 i 918 Spyder, dok se mesto za sedmi model cuva za manju verziju Panamere, ciji je radni naziv Panamera Junior.

 

Kada je rec o novom superautomobilu, Muller je saopštio da Porsche nece žuriti sa njegovom realizacijom, vec ce pažljivo završavati jedan po jedan novi projekat.

 

On je potvrdio da ce Plug-in Hybrid tehnologija igrati znacajnu ulogu u buducnosti kompanije. Novi, takozvani E-Hybrid najpre ce se pojaviti u Panameri, da bi kasnije bio primenjen i na dva SUV modela, Cayenne i Macan.

 

Što se tice Macana, Muller je opovrgao tvrdnje da je rec o Audiju Q5 sa znackom Porschea. "Istina je da koristimo neke komponente, ali ne i citavu platformu Audija Q5", zakljucio je on.